Замовити дзвінок
Звоните в Киев
Киев
Здоров’я від А до Я
Здоровий спосіб життя
07.08.2015
Текст підготовлено: Денис Предеин
Користь цибулі

В чем польза лука

Цибуля це рослина, що володіє унікальними властивостями. У багатьох народів він є священним рослиною, що уособлює безсмертя, наділяє бійців силою і відвагою.


Народна медицина визнає велику користь цієї рослини. Цибуля здатна полегшити страждання хворого при різних захворюваннях. Практикувати цибулю в народній медицині приступили з давніх часів, коли стали споживати його в їжу, тобто більше ніж 4000 років тому.
Є документи, які доводять, що цією рослиною підтримували сили будівельників, єгипетських пірамід.

 

Досить різноманітний хімічний склад лука: він містить вітаміни А, В1, В2, РР, С, фитоцинды, всілякі цукру – глюкоза, сахароза, солі кальцію і багатьох інших корисних речовин. Дуже важливо, що всі ці компоненти незвичайним чином поєднуються в ньому, сприяють кращому засвоєнню їх організмом. Кальцій добре засвоюватиметься, при одночасному вживанні з вітаміном С. Досить велика енергетична цінність цибулі пояснюється тим, що в ньому знаходиться цукор, особливо глюкоза. Цікавий той факт що він був би не гірким, а солодким, якби не були присутні в ньому фитоцинды, вони теж у величезній кількості знаходяться в їдкому ефірному маслі цибулі.


Завдяки такому незвичайному змістом користь цибулі суттєва і при лікуванні або профілактиці різних форм раку. Вчені показали, що в тих регіонах, де щоденне меню містить багато сирого лука, рівень забоолеваний рак значно нижче середнього.


Бували такі випадки, коли людині, який був хворий на рак вдалося вилікуватися, харчуючись одним тільки цибулею.


Користь цибулі очевидна, але тим, хто страждає захворюваннями печінки, нирок і шлунково-кишкового тракту, слід дотримуватися обережності при використанні цього продукту.





Вверх